lördag 29 november 2008

Terror måste alltid fördömas och straffas

Grupper som dödar, skadar eller hotar civila i syfte att uppnå religiösa, ekonomiska eller politiska mål är alltid fel, oavsett vad man tycker i sakfrågan. Det senaste dagarnas händelser i Bombay har ånyo visat oss att det finns en liten grupp galningar i världen som inte sätter något värde på människoliv.

Jag tänker särskilt på lille Moshe vars föräldrar Gabriel och Rebecka mördades av terroristerna. Deras historia har inte följts så noga av svensk media men i israelisk media har man de senaste dagarna med förskräckelse kunnat läsa om ockupationen av Chabad House i Bombay.

Det är alltför vanligt att terrorister angriper judiska mål runt om i världen. Det är därför säkerheten ofta måste vara hög. 60 år efter nazismens fall utpekas fortfarande judar som "onda" och legitima mål bland extremister. I det här fallet hade terroristerna valt ut olika mål, två hotell och ett judiskt center. Varför just ett judiskt center....? Jag blir så trött på att ett så litet folk på den här planeten alltid ska vara så utsatt. Det är tragiskt.

2 kommentarer:

Holger sa...

Återigen visar den muslimska terrorismen sitt fula tryne i sitt krig mot mänskligheten. “Otrogna” av alla slag sorteras ut ur gisslan och slaktas som boskap. Dessa mörka och ondskefulla krafter kan slå till var som helst, även i Sverige. Vi får ett alltmer hårdnande samhällsklimat i Europa där européer i utsatta områden närmast de ockuperade zonerna i våra större städer känner allt störra otrygghet inför framtiden, och det finns tydliga indikationer på att många av dem som har kallat sig för flyktingar inte alls har kommit i goda avsikter. Våldtäkter, rån, misshandelsbrott, stenkastning, beskjutning av bussar och skolbränder ökar lavinartat i hela Europa.

I denna allvarliga situation ser vi hur många ledarskribenter och opinionsbildare med sin ideologiska hemvist i den ideologi som låg bakom Moskvarättegångarna och Gulag faktiskt försvarar och urskuldar terrorismen, vilket visar att de ser islamismen som räddningen i sin strävan efter att riva ner de sista resterna av den judisk-kristna civilisationen.

Samuel Danofsky sa...

Oj! Här blev det helt plötsligt lite väl stora växlar och rasismens fula tryne visar upp sig. Holger buntar på ett konspiratoriskt sätt ihop terrorister med ungdomar i utanförskap. Snacket om "ockuperade zoner.." i europeiska städer låter som klassisk SD-retorik och är absolut inget jag står för. Fy på Holger som försöker dra in mig i den fållan.