onsdag 5 november 2008

Ibland blir resultatet bättre med oenighet

Regeringen kommer att skicka frågan om könsneutrala äktenskap till riksdagen. Det fanns inget utrymme för kompromiss med Kd. Kd hade signalerat att de var villiga att förhandla men deras bud räckte helt enkelt inte. Känns skönt att Fp inte behövde vika en tum i den här frågan.

Homosexuellas kärlek är lika mycket värd som heterosexuellas och nu får vi äntligen bort en diskriminerande lagstiftning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte problemet. Det finns en lösning som ligger alldeles nära tillhands och som alliansen har tillämpat förut. Man gör alltså som med fastighetsskatten, man kallar den nånting annat. Man trixar lite med begreppen, sätter en ny etikett, behåller innehållet och ... sådär, så är alla nöjda.

Samuel Danofsky sa...

Till anonym:

En ganska löjlig kommentar. Fastighetsskatten är en skatt. Den här frågan handlar om enskilda individers rätt att inte bli diskriminerade. Man kan tycka att omstruktureringen av fastighetsskatten var fel men det är billigt att ta upp den frågan på det här sättet.

Halle sa...

Samuel, för att vara politiker undrar jag över dina argument. Man kanske kan anse att Anonyms kommentar faktiskt är både löjlig och billig, men det hindrar inte att det faktiskt kan finnas en poäng i förslaget. Om nu "billig" och "löjlig" är samma sak som "jag anser att du har fel", då är också en motivation om varför den är det på sin plats och inte bara känslomässiga åsikter.

Samuel Danofsky sa...

Tack för påpekandet Halle!

För mig betyder dock inte "löjlig" och "billig" endast "jag anser att du har fel". Löjlig betyder att jag tycker det är fel att likställa omstruktureringen av en skatt med att en hel grupp människor diskrimineras på grund av sin sexuella läggning. Billigt betyder att det är opassande att i samband med inläggets ämne lyfta fram att man är missnöjd med något helt annat.

I framtiden ska jag försöka tänka på att vara mer tydlig. Däremot tycker jag att det finns utrymme för känslor i politik. Annars vore det väl lite väl tråkigt?

Bo sa...

Väldigt vad lite detta har uppmärksammats, kollat runt lite på knuff och det är inte många som bloggat om det. Förvånande med tanke på att det är en sån viktig fråga.

Samuel Danofsky sa...

Bo,

Jag tror det kan bero på att valet i USA dominerade nyhetsflödet så stort igår. Frågan kommer dock att synas mer idag. Såg den redan på morgonnyheterna.