måndag 10 november 2008

Finansinspektionen rockar fett

Idag har Finansinspektionen dragit in investmentbanken Carnegies tillstånd. Banken kommer nu tas över av Riksgälden för att förhoppningsvis struktureras upp och sedan säljas. Helt rätt!

Carnegie har brutit mot ett antal regler och har till och med aktivt arbetat för att föra Finansinspektionen bakom ljuset. Sådant beteende ska man inte se mellan fingrarna med. För att det ska finnas tillit till vårt så livsviktiga finansiella system krävs det en noga reglering, övervakning och transparens.

Det här är dock ett riktigt styrkebesked från regeringen. Det är svårt att veta hur mycket sådana här regelbrott har skett utan att staten ingripit tidigare. Det faktum att man nu agerar sänder en stark och nödvändig signal till andra banker om att de bör sköta sig. Bra jobbat!

2 kommentarer:

Dennis Nilsson sa...

Ja du, jobbar man i regeringskansliet som du gör så skulle det vara förenat med stor fara att inte tycka något annat än att "Finansinspektionen rockar fett".

Du kanske kan visa upp din blogg för din chef och kamma hem en löneförhöjning!

Samuel Danofsky sa...

Tänk om det hade varit så lätt att få löneförhöjning! Tyvärr inte!

Sedan så är det ju så att jag faktiskt tycker att våra myndigheter och regeringen skött detta ypperligt. Jag undrar dock vad Dennis tycker?