torsdag 18 december 2008

Var är de vanliga?

Stenkastning mot polis i Rosengård och stenkastning mot bussar utanför Stockholm. Ungdomsgäng som viglar upp varandra och som upphetasas ännu mer av polisens närvaro. När det gäller Malmö förstår jag att man är sur över att moskén tvingas leta nya lokaler. Det är jobbigt att flytta men samtidigt är det inget ovanligt att man byter hyresgäster. Jag tror inte heller att ungdomarna som är våldsamma är särskilt religiösa eller bundna till moskén.

Därför är det förvånande att inte de som är företrädare för moskén i Malmö inte tydligare går ut och protesterar mot att man vandaliserar och är våldsam i deras namn. När det gäller sådant beteende som vi fått rapporter om den senaste tiden spelar lokalbefolkningen i områdena det gäller en avgörande roll. Det är dem som har störts inflytande och därmed också störst möjlighet att uttrycka missnöje mot ungdomsgängen. Så gå ut och demonstrera mot våldet! Gulan Avci skrev en bra artikel i Expressen om detta för ett tag sen.

Jag läser också att Nyamko Sabuni satsar på att ta fram underlag för att bekämpa extremism. Skönt med en minister som öppet tar extremismen på allvar.

6 kommentarer:

Omar Kalb sa...

Ni som lessnat på Islam och invandringen.
På facebook finns en grupp fuck islam och massa andra fuck grupper.
Även massa invandringskritiska grupper.
gå med där och utryck ditt stöd!

Grandmaster sa...

Rosengård är tyvärr ett resultat av Socialdemokrati och där man lyckats skapa en segregation mellan folk.

Olbap sa...

Problemet är att media och SCB inte säger VILKA som förökar sig, det är INTE hårt arbetande Svenssons, eller icke-muslimska invandrare, utan det är först och främst muslimerna, med sina drygt 6,2 barn per kvinna. Etniskt svenska kvinnor har i princip upphört att ha barn. Eller har långt under reproduktionstalet. Detta bådar mycket illa inför framtiden. Vi importerar muslimer på löpande band, OCH finansierar deras enorma reproduktionstal. Muslimer finns inte till för att "tolerera" andra, de finns till för att göra alla muslimer, enligt Hadith och Koranen.

Samuel Danofsky sa...

Det är tråkigt att så fort man gör ett inlägg om integration eller utanförskapsområden så får man mest en massa kommentarer från olika invandrar- och muslimfientliga personer (Grandmaster inte inräknad). Jag kanske borde upprepa titeln på inlägget. Var är de vanliga människorna?

Olbap sa...

Oroande, mycket oroande. Men ni svenskar har allierade inom landets gränser: europeiska invandrare, kristna flyktingar från muslimska länder (assyrier, syrianer, kristna irakier) och hinduer, sikher och buddister, och inte minst människor från muslimska länder som flytt undan islam. Alla de grupperna har erfarenhet av islamisk aggression. Dags att bilda koalitioner som i framtiden kan formulera sig politiskt. Jag är själv sydamerikan, men uppvuxen i Sverige. Jag har röstat på SD sedan 2002. Jag vill inte ha ett muslimskt Sverige!

Jeorg sa...

Här är lite bakgrundsinfo om "kulturföreningen" som representerar en minoritet i Rosengård

"Faik Rustemi propagerar för ”sann islam”. Inga kompromisser. Som islam praktiseras i stora moskén på Islamic Center skrattar han åt.
– Bejzat Becirov, chefen där! Han är väl inte ens muslim. Kvinnor och män blandas hur som helst. "

"Som när han säger att man inte kan vara kompis med kristna eller judar om man är muslim.
– Man ska avskilja dem från sitt hjärta helt och hållet därför att de tillber annat eller andra istället för Allah, sade Anas Khalifa inför en grupp ungdomar i höstas"

http://sydsvenskan.se/sverige/article141180.ece
http://sydsvenskan.se/malmo/article141425.ece
http://sydsvenskan.se/sverige/article140868.ece
http://sydsvenskan.se/sverige/article141105.ece