måndag 1 december 2008

Nassarna demonstrerar

Oink, oink! Så var det dags igen. Nassarna demonstrerar som vanligt den 30 november och det hela urartar i en del våldsamheter. Man blir så trött... Dels på dumma nassar som inte vill något mer än att det ska bli bråk och dels på korkade motdemonstranter som går rätt i nassarnas fälla.

Den naziztiska ideologin måste alltid bekämpas. Men vi får inte ge avkall på våra egna värderingar när vi gör det. Om vi använder våld mot människor som utnyttjar sin rätt till yttrandefrihet (avsett hur djävla dumma åsikter de än har) sänker vi oss till en lägre nivå. Det leder också till att medierna fokuserar mer på motdemonstranternas korkade än på nassarnas äckliga åsikter. Motdemonstrera ska vi göra - men på ett värdigt sätt som belyser nazismens brott och odemokratiska innehåll. Inte genom att själva bryta mot våra demokratiska värderingar.

3 kommentarer:

Stefan sa...

Vilket nonsens. Det är bara motdemonstranterna som önskar bråk. I annat fall hade väl nationalisterna angripit vänsterns möten, men sånt händer inte.

Samuel Danofsky sa...

Att inte tro att nassar vill ha bråk är väl ganska naivt med tanke på dels deras ideologi, dels deras track record av misshandel, upplopp, kriminalitet och trakasserier.

Laertes sa...

För att inte tala om den senaste veckans mordbränder.

De till vänster som bråkar med polis borde sluta med det omedelbart. Fokus ska ligga på nazisternas vidriga åsikter. Om vi alla tog oss ut på gatorna skulle denna minoritet aav bråkiga vänsterkids inte märkas. Från moderaterna till vänsterpartiet är faktiskt alla överens i fråga om nazisterna.