onsdag 3 december 2008

De judiska och israeliska offren i Bombay torterades

Enligt rapporter visar det nu sig att de sex personer som mördades i Bombays Chabad house i terrordåden hade torterats till skillnad från de andra offren. Detta innan de bands samman och avrättades.

I Svensk media har den judiska dimensionen av terrordåden knappt lyfts fram alls förutom av SvD:s ledare. Jag undrar varför. Hur kommer det sig att terroristerna av fyra objekt valde ut ett litet center och hostel som drevs av judar? Är den antisemitism som frodas bland fundamentalister och jihadister ointressant för den svenska allmänheten? Konflikten i Kashmir har ju ingenting med vare sig Israel eller judar i övrigt att göra. Ändå såg terroristerna centret som ett legitimt mål och den infångade terroristen har medgett att man valde ut det målet specifikt och att några ur gruppen till och med hade bott på centret för att reka under devisen att de var malaysier som var intresserade av judendom.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är absolut inte ointressant men det blir så när politiker och media inte vill beröra ämnet. Ni gör det medvetet till en sak som svensken aldrig får veta. Ni har er själva att skylla. Det vore naivt att tro att denna antisemitism bara frodas i Mellanöstern. Kanske dags att granska och få upp i ljuset vad våra egna muslimer tycker om judar? Dags för lite "om detta må ni berätta" översatt till arabiska? Hur tror du dessa folkgrupper ska integreras här? Sett till det globala, varför får alltid judiska sociogrupper stryka på foten när muslimer blir majoritet?

Det är ju så komiskt att de största Israel-vännerna idag oftast tillhör SD. Oftast för att man bestämt tar avstånd från antisemitism i alla former dock särskilt den som är mest påtaglig och aktuell. "De etablerade" har för länge sedan tappat bollen. Givetvis finns judehatet kvar hos nationella och andra kvasinazister. Men hur stora är de grupperna idag? Ytterst marginella! Är de ens 5000? Hur många muslimer har vi i Sverige idag? >600.000. Med en helig skrift som i vissa verser påbjuder judehat är det väl rimligt att anta en siffra som väl överstiger de svenska nazisternas.

Den anti-isrealitiska trenden bland politiker och journalister har okritiserat fått pågå abnormt länge.

mvh.

En jurist som kommer rösta SD 2010

Samuel Danofsky sa...

Hej juristen! Tråkigt att du kommer rösta på ett parti som anser att männsikor är olika värda beroende på ursprung och religion och som tror att alla problem Sverige har kommer lösas automatiskt bara vi inte får fler invandrare (och helst blir av med dem vi har). Det är både en naiv och historielös syn på världen och Sverige.

Själv står jag för en syn på människan som enskild individ som har rätt att bli bemött utan fördomar. Rasismen är ett problem bland alla. Jag backar inte från att belysa fördomar eller rasism var den än kommer ifrån - muslimer, kristna, judar, svenskar, utlänningar, nazister, SD:are eller vänsterextremister. Den är fel oavsett.

Sedan håller jag med dig om att Israeldebatten i Sverige är mycket skev. Det beror dock inte på invandringen utan snarare på vänsterns vurmande för Yassir Arafat.

Anonym sa...

Au contraire Samuel, min röst är en missnöjesröst. Ett missnöje mot bla. att etablerade partier underlåter att belysa problemen med ett totalt haveri till invandringspolitik.

Jag tror ock på alla människors lika värde, varför måste man understryka detta självklara? (Solen gick upp och det är en onsdag. Självklart!) Men det är ju en idealistisk syn att tro på en vettig integration om man inte kan kräva motprestationer eller åtminstone ställa krav på de som tar sig hit.

Sedan måste jag få be dig precisera ditt slentrianmässiga uttalande om "ett parti som anser att männsikor är olika värda beroende på ursprung och religion och som tror att alla problem Sverige har kommer lösas automatiskt bara vi inte får fler invandrare".

Jag är nyfiken på var detta utläses ur SD:s partiprogram. Vi gör nog helt olika tolkningar.

Det vore nämligen lika illa sagt som påståendet att ditt parti vill islamifiera Sverige. Varför imamutbildningar men inte rabbinutbildningar?


Juristen

Samuel Danofsky sa...

Mitt parti är väl ett av de första att erkänna att sossarna förde en misslyckad integrationspolitik som passiviserade och förpassade invandrare till utanförskap. Om du bryr dig om integrationen borde du engagera dig i ett parti som vill att de invandrare som komme rhit ska få en möjlighet att bidra till samhällets utveckling.

Sverigedemokraterna har ju sitt ursprung i flera olika högerextrema rörelser som t ex Nationaldemokraterna sedan har jag läst Sd:s hemsida ganska noga och finner resonemangen om invandring och kulturell homogenitet rasistiska och motbjudande.

PS. Statliga imamutbildningar var ett dåligt förslag som inte gick igenom i partiet. Jag vill skilja stat och religion åt ännu mer, inte föra dem samman igen. Förordar i så fall att ta bort prästutbildningar från de svenska universiteten.

Anonym sa...

Åh nä, den ska vi inte gå på igen! Hur var det nu med offensiven som sedan kom av sig när man fick lite mothugg? Kravet på språktest som var ett vallöfte! Det räckte med ett vingslag för att lyfta dagsländan men när etablissemanget och proffstyckare drog hiskeliga paralleller blev det för varmt vid köttgrytornas spisar och man ångrade sig i sista minut.

Fp vann flera procentenheter, bara som i ett trollslag. Man fick ju sen backa från kravet, dock just i sådan tid att folk aldrig hann uppfatta det. Folk förbryllades av hur bara en liten uppstramning i invandringspolitiken kunde ge ett sådant väljarpåslag. Men vi som lurades bider vår tid då man på sistone märkt hur de anti-mångkulturella vindarna blåser allt mer genom Europa. Det funkar lysande i Danmark att ha ett värdekonservativt parti som ett av de största. Givetvis är politiken stram med flit för nu när man får bakläxa av EU landar man ändå på en för landet välmående nivå.

Men återigen, jag glömmer aldrig Fp:s fruktansvärda svek mot väljarna och folkpartister som man pratar med idag ryggar skyggt undan för diskussion av ämnet.

Patetiskt.

mvh

Juristen

Anonym sa...

En annan fundering...

Men det rör dig inte alls i ryggen att staten Israel förespråkar såväl territoriell exklusivitet som kulturell homogenitet och sätter fädernesfolket i första rummet? Det måste ju vara motbjudande det med?

Hur ligger det till med 'Basic Law' från -92?

/
Juristen

Samuel Danofsky sa...

Jag tycker du ska åka till Israel. Det är ett av de mest mångkulturella länderna i världen. Folk där kommer från världens alla hörn och alla religioner finns representerade och är skyddade. Israel har fler muslimska medborgare än Sverige. Sverige har mycket att lära av Israel när det gäller positiv integrationspolitik.
Sedan ligger Israel i väpnad konflikt med flera grannländer och ett grannfolk vilket gör situationen väldigt mycket annorlunda än den vi har i Sverige.