tisdag 9 december 2008

Mer skatteåterbäring och mer bevis för behovet av fp:s skolpolitik

Oppositionen har ju klagat på att Alliansen inte lagt något riktigt expansivt krispaket. En av de sakerna man klagar på är att man inte har någon generell stimulans av konsumtionen. Då verkar det som om man glömt bort det tredje steget i jobbskatteavdraget som träder ikraft från årskiftet.

Nya undersökningar visar att det står ännu värre till med den svenska skolan än vad vi trodde. Extra intressant med tanke på vilken insats man gjorde i P1 för ett tag sedan för att försöka smutskasta Jan Björklunds syn på skolans behov. Nu tycker jag inte att det är mer än rätt att de slutar med sitt flummeri och istället tar skolans problem på allvar.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Om svenska folket visste hur illa det var is skolan skulle man häpna!
Efter 7 år som lärare i skolan inser man att detta kommer vi förmodligen aldrig att klara. Vi blir omsprugna av andra nationer

livelev sa...

Vad jag tycker är märkligt är att ingen kopplar ihop kunskapsnedgången i skolan med nedskärningarna i densamma. Skolan har varit utsatt för nedskärningar ända sedan huvudmannaskapet fördes över till kommunerna. Och det är under samma tid som kunskaperna minskat. Leder det inte ens till en liiiiten eftertanke?

Färre vuxna, större klasser och högre tempo måste ju få någon slags effekt.

Samuel Danofsky sa...

Internationellt sett lägger vi ungefär lika mycket pengar per capita som andra jämförbara länder. Trots detta sjunker resultaten jämfört med dem. Det är allstå inte enbart en resursfråga (inte ens huvudsakligen) utan en fråga om organisation, struktur, ordning, mål och studiedidaktik. Kommunaliseringen har varit negativ för skolan. Frågan är hur vi vill att systemet ska se ut istället?