torsdag 26 februari 2009

Håller vänsterextremismen på att bli ett större hot än högerextremismen?

Livsmedelsbutiker i Södertälje brinner. Det vänsterextrema nätverket/aktionsgruppen Global Intifada pekas ut. Anledningen till attentaten sägs vara att butikerna sålt varor från USA.

Om det är vänsterextremister som gjort detta attentat visar det på ett riktigt tydligt sätt att de är idioter!! Södertälje är en invandrartät kommun med bostadsbrist och stundande arbetslöshet. Många människor som vänsterextremister säger sig värna: invandrare, arbetare, sjuka etc. Nu har man terroriserat just dessa människors vardag.

Jag har alltid varit av åsikten att det egentligen inte är så stor skillnad mellan vänsterextrema och högerextrema även ifall de tenderar att ofta slåss med varandra. Deras metoder är snarlika och de är emot dialog och respekt för andras åsikter. De tycker det är ok att använda våld och de vill båda ha en våldsam samhällsrevolution. Båda ett hot mot vår demokrati. Den politiska höger/vänsterskalan kan närmas ses som en cirkel som sluts i toppen av både vänster- och högerextremer:Frågan är om de inte på sistone är så att vänsterextrema har tagit över täten från nassar och andra när det gäller våldsamhet? Jag tänker på husockupationer, våldsamma demonstrationer och misshandelsfall. Vänsterextrema tenderar också av någon konstig anledning att anamma retorik och åsikter som komme rfrån extrema islamistiska organisationer. En anledning kan vara att vi som samhälle länge sett högerextrema som mer farliga medan vi på ett visst plan ändå ser vänsterextremer i ett sorts romantiskt rödvinsvänsterljus. Nu får det vara slut på det. Alla antidemokratiska extremister är lika illa!

Länks: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SvD1, SvD2, SvD3, AB1, EX1, Ex2

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det handlar nog inte så mycket om en organiserad politisk rörelse. Det är snarare ett spontant symptom på den tillbakagång av västerländsk civilisation och rättssamhälle som går hand i hand med den "arabifiering/ismalisering/barbarisering" vi ser i Europa.

Den har vi PK-media och våra politiker att tacka för. Den/ni kommer dock fortsätta lägga locket på, tills den en dag EXPLODERAR. Då fruktar jag för min familj (som delvis har ett utomeuropeiskt ursprung) eftersom pöbeln då inte kommer att skilja på oss och andra "svartskallar".

Frasse sa...

"Håller vänsterextremismen på att bli ett större hot än högerextremismen?"

Ursäkta om jag frågar, men var har du befunnit dig de senaste 15 åren? Högerextremisterna må vara ett hot mot enskilda individer så som invandrare och homosexuella, men deras möjligheter att sätta samhället i gungning måste ändå ses som ytterst begränsade! Vänsterextremisterna däremot agerar under ett tyst medgivande av journalister och stat, varpå de kan mobilisera tämligen ostört för att genom våld omkullkasta vår demokrati. Där och endast där har du ett reellt samhällshot 2009!

Just i detta fall så komemr det nog dock snart att visa sig att det handlar om "uttråkade ungdommar"/jihadister!

Revolution-Evolution sa...

Vänsteraktivister vill försvara "de svaga" i samhället, helst i hela världen. Numera är det muslimer som far mest illa (förr var det små kommunistiska stater), och då ställer man sig på muslimernas sida, fast de kanske bör kolla på vad de egentligen står för. Att stå upp för muslimer är i sig en god sak, eftersom mycket rasism de senaste åren har riktats mot just dem, men att inte kunna se skillnaden på vanliga muslimer och extremister är bara naivt.

Man kan och bör protestera mot staten Israels politik, men samtidigt ska man inte förväxla staten Israels regering och politik med israeler eller judar.

Polisväsendet har motarbetat högerextremister under en lång tid nu, samtidigt som högerextremisterna själva har insett att det inte går att bygga upp en verksamhet med våld som viktigaste vapnet. Nu har de blivit mer politiska, dock lika hatiska. Vi får se vad som händer...

Anonym sa...

Sent skall syndaren vakna. Den som inte sett eller förstått hur politiker, PK-media och SÄPO gullat med vänsterextrema grupper som AFA har inte haft förmågan att värdera informationen, som ges till medborgarna via bland annat public service. Det är en stor skam hur dessa media manipulerar okritiska medborgare.

Alex sa...

Jag har ytterst svårt att tro att de här attentaten skulle vara politiskt motiverade, att attackerna skulle rikta sig mot amerikanska varor låter fruktansvärt långsökt. Det rimliga är väl ändå att det rör sig om pyromandåd? Ockhams rakkniv.


Anonym: Vadå för "arabisering/islamifiering/barbarisering"? Jag bor i Alby, här är väldigt många araber och/eller muslimer men jag märker ändå inte av någon "arabisering" eller "islamifiering". Det är fortfarande amerikanska TV-program jag ser på i soffan, amerikanska kändisar jag läser om i tidningarna och amerikanska kulturmönster som inspirerar min konsumtion. Precis som de nästan alla andra svenskar så vet jag ö.h.t. mycket lite om islam och arabisk kultur, så någon nämnvärt påverkan kan det ju knappast ha haft.


Frasse: "Högerextremisterna må vara ett hot mot enskilda individer så som invandrare och homosexuella, men deras möjligheter att sätta samhället i gungning måste ändå ses som ytterst begränsade!"

Det samma gäller för vänsterextremisterna, de må vara ett hot mot nazister och kanske en och annan sverigedemokrat - men knappast mot samhället eller mot svenska medborgare i allmänhet.

"Vänsterextremisterna däremot agerar under ett tyst medgivande av journalister och stat, varpå de kan mobilisera tämligen ostört för att genom våld omkullkasta vår demokrati."

Herre gud, det där är ju bara rena konspirationsteorier.

Anonym sa...

Du fabulerar ju bara. Ett flygblad som hittats för flera veckor sedan skulle alltså vara tillräckligt bevis för dig.
Högerextremisterna har dödat folk nästan varje år på senare tid. Homosexuella, mörkhyade, folk som de ser ner på.
Du tror vad du vill tro, för att framställa dig som "normal". Men kolla hur många folkpartister som hyllar rasiststaten Israel.

Samuel Danofsky sa...

Jag anser att både höger- och vänsterextremister är ett hot mot vår demokrati.

Som någon nämner redan är det inte säkert att Global Intifada utfört dåden. Det är dock klart att de uppmanat till dem via t ex klistermärken.

Jag håller också med Alex. Den påstådda "arabiseringen/islamiseringen" av Sverige består mest av paranoia.

Spanbinge, Vad sjutton har Israel med den här frågan att göra? När du ändå tar upp den vill jag säga att jag inte delar din syn. Israel är ingen rasiststat, däremot en stat som ligger i konflikt med grannländer samt med palestinier. Låt oss hoppas på en fredlig lösning av den konflikten.